De weg naar je ware zelf terugvinden

De weg naar je ware zelf terugvinden. Het is een spannende route en het voelt kwetsbaar. Als je het mij vraagt is het een levenslange reis, waar je vaak onbewuste en diepgewortelde patronen tegenkomt. De afgelopen maanden heb ik dit zelf ook aan den lijve ondervonden. Het liefste zou ik er van weg bewegen, maar ik weet dat ik er juist bij stil mag staan. Ga ik doen wat ik altijd deed of pak ik het deze keer anders aan? Ik kies bewust voor een nieuwe weg. Ik kies voor voelen van mijn kwetsbaarheid en voor niet meer altijd alles alleen.

Anders

Daar waar ik dacht het sterkst te staan

Brak ik in twee

Daar waar ik ‘ja’ nu tegen zeg, 

Was jarenlang m’n ‘nee’

Daar waar ik dacht soms groot te zijn,

Ben ik nu klein

Ik weet nu dat ik niets meer weet

En dat het zo moet zijn.

(schrijver is mij onbekend)