Graven hoeft niet, want de schat is er al

Ik denk dat iedereen wel dagen kent waarop er niets uit je handen komt, met als gevolg dat je allerlei negatieve gedachtes krijgt en je voelt je niet zo happy.

Kortom: Je bent even vastgelopen.

Probeer jezelf hier dan weer uit te trekken door de volgende stappen te doorlopen:

Noteer de feiten van je huidige situatie:

  • Waarin ben je vastgelopen?
  • Hoe is het gekomen dat je even vastloopt?
  • Hoe lang bestaat deze situatie al?

 

Noteer je gedachten over deze situatie:

Noteer hoe jij voelt in deze situatie:

Noteer hoe jij je gedraagt in deze situatie:

  • Stel: Er staat een camera op je gericht. Wat zie je jezelf doen?

 

Nu je dit heel helder in kaart hebt gebracht, probeer je dan eens in te denken wat je graag zou willen in deze situatie. Schrijf dit op in dezelfde stappen (gedachten, gevoel, gedrag).

Kijk eens naar de verschillen tussen je antwoorden bij de huidige en je gewenste situatie. Welke positieve eigenschappen, gedragingen kan je nu gaan inzetten om jezelf weer vlot te trekken? Schrijf er minimaal 3 op en ga ermee aan de slag de komende week.

En onthoud: Alles wat je nodig hebt om er te komen, zit al in je.

 Als dit nog lastig te geloven is, kan het ook helpen om eens terug te denken aan een moment waarop je echt trots was op jezelf. Wat maakte dat jij jezelf zo trots voelde? Wat deed je wel of juist niet? Wat zegt dit moment over jouw eigenschappen en je kunnen?

Of: Wanneer voelde jij je als kind helemaal vrij en gelukkig? Hoe zag dat er uit? Waar genoot je van? Waar was je goed in? Zie je dat terug in je huidige leven?

Graven hoeft niet, want de schat is er al!

 Kan je wat extra support gebruiken hierbij, maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek via de contactknop onderaan de pagina. Het is gratis en vrijblijvend.