Met een coach kom je verder

Vraagstuk? Dilemma? Grote kans dat je eerst advies vraagt aan je partner, goede vriend, collega of Google. Maar er is een effectievere manier om antwoorden te vinden. 6 redenen waarom een coach precies is wat je nodig hebt om te bereiken wat je wilt.

Of het nou het waarmaken van je droom is of het oplossen van iets waar je in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt. Met een coach lukt het vaak sneller en beter dan wanneer je deze weg alleen bewandelt. Waarom?

6x hoe de coach jou vooruit helpt

1. De coach zet je in beweging

Iets houdt je tegen om te veranderen wat je wilt. Een coach helpt je die barrières te nemen door je te inspireren en motiveren. Maar ook door je niet te laten ontsnappen met de excuses die je jezelf vertelt of de beren op de weg. De coach daagt je uit om de stap wél te zetten en begeleidt je daarbij. Je geeft niet op en haalt makkelijker en sneller resultaat.

2. De coach helpt je jezelf te leren kennen

Het is lastig om objectief naar jezelf te kijken. Wij mensen hebben ook allemaal overtuigingen over onszelf, anderen en de wereld. Een coach spiegelt die overtuigingen. Hij of zij triggert je om na te gaan of wat je denkt eigenlijk wel klopt. Stel, je vindt jezelf minder waardevol dan jouw collega’s. Een coach helpt je te onderzoeken of dat waar is en wat jouw unieke talenten, kwaliteiten, wensen en dromen zijn.

3. De coach stelt realistische doelen

‘Maar hóe dan?’ is een veel gestelde vraag aan tafel bij de coach. Je weet misschien wel ongeveer waar je heen wilt, alleen hoe kom je er? Samen stippel je een concreet actieplan uit om je doelen te realiseren. De coach is daarbij kritisch en reëel, zodat je aan de ene kant jezelf niet voorbij loopt en aan de andere kant jezelf voldoende uitdaagt.

4. De coach focust op jóu

Hoe vaak doe je dingen omdat het van je wordt verwacht of zo hoort? De coach focust op wat jíj wilt en belangrijk vindt, niet op de ander. Hij of zij helpt je ook omgaan met mensen die iets van je willen waar jij niet achter staat. En daarbij vasthouden aan je waarden, zodat je bewustere keuzes kunt maken in je werk en leven.

5. De coach weet waar hij het over heeft

Een coach heeft sterke psychologische inzichten, ervaring en communicatie skills. Kwaliteiten die de eerste de beste vriend of collega niet in die mate bezit. De coach stelt de juiste vragen, achterhaalt wat er écht speelt en geeft inzicht in wie je bent en wilt. Ook weet de coach precies welke stappen je het beste kunt nemen. De coach is zeer professioneel, gecertificeerd en heeft ervaring met verschillende coachees en vraagstukken. Van medewerkers en trainees tot leidinggevenden en executives.

6. De coach is veilig

Wat je deelt met de coach, blijft tussen jullie. Je kunt dus volledig open zijn over alles wat je voelt en denkt. De zorgen, angsten, twijfels en dromen die je lastig vindt om te delen met anderen, kun je altijd kwijt aan de coach. Een coach rekent je daar nooit op af en (ver)oordeelt niet.

Zie jij het wel zitten om samen met een coach jouw persoonlijke doelen vast te stellen en te bereiken? Dat kan! Je kunt onderaan de pagina via de contactknop een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bron: Schouten & Nelissen