Regisseur van je eigen leven

Veel mensen komen een keer op een punt in hun leven waarop ze denken: Is dit het nou? Hoe ben ik in hemelsnaam hier terechtgekomen? Hier droomde ik vroeger niet van. Je merkt aan alles dat er iets moet veranderen, maar je weet niet wat en hoe. Herken je dat?

De onderstaande 6 stappen helpen je om zelf de regie in handen te nemen in je leven.

1 Stel doelen en houd deze voor ogen
Zorg dat je weet waar je het allemaal voor doet. Wat wil je bereiken in je leven? Waar kom jij nu je bed voor uit? Wat is je missie? Wat geeft jouw leven zin?
Heel lastige vragen, maar als je dit helder hebt voor jezelf, helpt het je om je eigen weg te gaan.

2 Weet wie je bent
En dan bedoel ik niet je naam of je beroep. Welke waardes en drijfveren passen bij jou? Wat zou je vertellen als je jezelf zou beschrijven? Bijvoorbeeld: Ik ben eerlijk, ik ben een harde werker, ik ben een levensgenieter, ik ben ambitieus etc..

3 Ken je belemmerende overtuigingen
Onbewust heb je allerlei ‘waarheden’ in je hoofd opgeslagen die je kunnen weerhouden om het beste uit jezelf te halen.
Veel voorkomende zijn: Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje. Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg.
Wees je bewust van je eigen ‘waarheden’ en vraag jezelf af of het voor jou zinvol is om gehoor te geven aan de belemmerende overtuigingen die zich aandienen.

4 Weet waar je goed in bent
Ken je capaciteiten, kwaliteiten en talenten. Zet deze volop in bij alles wat je doet!

5 Vertoon passend gedrag
Ga je gedragen naar tip 1 t/m 4. Ga stevig staan voor je doelen, voor wie je bent en doe vooral waar je goed in bent. Je hoeft je niet arrogant op te stellen, maar je hoeft je ook niet te gedragen als een vloerkleedje. Dan lopen mensen namelijk over je heen en is er niks meer over van jezelf als regisseur van je eigen leven.

6 Begeef je in voedende omgeving
Omring je met mensen die in je geloven, die je ondersteunen en versterken, je verder kunnen helpen in je leven. En als je weet van jezelf dat je oplaadt van een wandeling in de natuur, doe dat dan vaak. Zorg voor je eigen ‘goede voedingsbodem’.

Wil jij hiermee aan de slag, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het is gratis en vrijblijvend.