OK, ik ben niet wat ik doe. Maar wie ben ik dan?

Mijn vorige blog draaide om het onderscheid tussen wie je bent en wat je doet. Dat klinkt heel logisch, maar kan ook lichte paniek veroorzaken. Vaak als je jezelf voorstelt aan anderen, vertel je wat je doet in het dagelijks leven. Dit wordt gemakkelijk verward met wie jij bent als persoon. Natuurlijk hoef je niet altijd het achterste van je tong te laten zien, maar het kan echt desastreuze gevolgen hebben als je geen idee hebt van wie jij in essentie bent.

Hoe dan? Je maakt bijvoorbeeld bepaalde keuzes in studie of op carrièregebied die totaal niet passend zijn bij jou als persoon. Oftewel, je gaat dingen doen die niet matchen met wie je bent. Meestal merk je dit wel doordat jij je vaak vermoeid en gespannen voelt. Je staat niet in je kracht en kunt er zelfs ziek van worden. Dit wil je natuurlijk niet.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel goede instrumenten om inzicht te krijgen in jouw drijfveren en talenten, waardoor je een goede kijk krijgt op wie jij werkelijk bent. En, wanneer je jezelf goed kent, kan je zelf ook keuzes maken die passend zijn voor jou, waarmee je echt vooruit komt in je leven of in je carrière.

Nieuwsgierig? Maak gratis en geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek via de contactknop onderaan de pagina.