Je eigen koers varen

Velen van ons zijn straks even uit hun dagelijkse routine. Het is weer zomervakantie. Een mooie tijd om eens stil te staan bij de manier waarop jij je leven indeelt en te bedenken of je leven er nog wel zo uitziet zoals je dat graag zou zien.

Hieronder 6 tips om jouw eigen koers te varen.

1 Stel doelen en houd deze voor ogen

Zorg dat je weet waar je het allemaal voor doet. Wat wil je bereiken in je leven? Waar kom jij nu je bed voor uit? Wat is je missie? Wat geeft jouw leven zin?

Heel lastige vragen, maar als je dit helder hebt voor jezelf helpt het je om op koers te blijven in je leven.

 

2 Weet wie je bent

En dan bedoel ik niet je naam of je beroep. Welke waardes en drijfveren passen bij jou. Wat zou je vertellen als je jezelf zou beschrijven? Bijvoorbeeld: Ik ben eerlijk, ik ben een harde werker, ik ben een levensgenieter, ik ben ambitieus etc..

 

3 Ken je belemmerende overtuigingen

Onbewust heb je allerlei ‘waarheden’ in je hoofd opgeslagen die je kunnen weerhouden om het beste uit jezelf te halen.

Veel voorkomende zijn: Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje. Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Wees je bewust van je eigen ‘waarheden’ en vraag jezelf af of het voor jou zinvol is om gehoor te geven aan de belemmerende overtuigingen die zich aandienen.

 

4 Weet waar je goed in bent

Ken je capaciteiten, kwaliteiten en talenten. Zet deze volop in bij alles wat je doet!

 

5 Vertoon passend gedrag

Ga je gedragen naar tip 1 t/m 4. Ga stevig staan voor je doelen, voor wie je bent en doe vooral waar je goed in bent. Je hoeft je niet arrogant op te stellen, maar je hoeft je ook niet te gedragen als een vloerkleedje. Dan lopen mensen namelijk over je heen en is er niks meer over van jezelf als regisseur van je eigen leven.

 

6 Begeef je in voedende omgeving

Omring je met mensen die in je geloven, die je ondersteunen en versterken, je verder kunnen helpen in je leven. En als je weet van jezelf dat je oplaadt van een wandeling in de natuur, doe dat dan vaak. Zorg voor je eigen ‘goede voedingsbodem’.

Wil jij hiermee aan de slag en kan je hierbij wat ondersteuning gebruiken in de vorm van een coachtraject? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een  kennismakingsgesprek.